Poradna Antiparazitika pro psy


Autor: Anonym | Vloženo: 11.03.2014 000 09:03 | Témata: Poradna Antiparazitika pro psy

Anonym

Pes a anti. par. obojkem v domácnosti s kočkou.

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jaký antiparazitní obojek je vhodný pro psa (40kg a 50cm krk), který žije v domácnosti s kočkou. Tzn. obojek nesmí být pro kočky toxický. Děkuji za odpověď.

  • Pamlsky a krmivo nejen pro psy

    Pamlsky a krmivo nejen pro psy

    11. března 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    je třeba si uvědomit, že běžná antiparazitika obsahují chemické látky, které lze shrnout do skupiny nervových a jiných jedů. Účinná látka působí nejen na klíšťata, ale i na zvíře, kterému je aplikována. Přes kůži se vstřebává do lymfatického systému a krevního oběhu a dále ukládá v těle. Tomu nelze nijak zamezit. Účinných chemických látek, které se pro tyto účely používají, je několik druhů. Na některé z nich reagují kočky velice intenzivně, proto se jim nedoporučují. Doporučují se jiné, ale stále se jedná o nervové a jiné jedy. U zdravého zvířete (ať pes či kočka) nemusíte žádné zdravotní starosti pozorovat. Organismus si dokáže s určitým množstvím toxinů poradit. Pokud ale tyto látky působí dlouhodobě (např. obojek na celou sezónu každý rok), do organismu se ukládají, protože se tělo nestačí těchto látek zbavovat. Z toho vznikají postupem času starosti s játry, ledvinami, kůží, alergie, zduřelé uzliny apod., které se nemusí několik let vůbec projevit. Naopak u jedinců s oslabenou imunitou, příp. nemocnými, mohou být reakce ošklivé.
    Alternativou jsou antiparazitika, která jsou založena na přírodní bázi, a to na 100% čistých za studena lisovaných éterických olejích a bylinkách. Fungují na stejném principu, tedy vstřebáváním přes lymfatický systém. Výhodou je, že nezatěžují organismus. Nevýhodou může být to, že je vyžadován aktivní přístup majitele zvířete. Pro trvalou ochranu je třeba je aplikovat v prvních 3 týdnech denně právě proto, aby se do lymfatického systému přenesly. Jejich udávaná účinnost je až 97 %.
    Bezpečná antiparazitika (http://cebera.cz...) a bezpečná krmiva Vám mohu nabídnout k zakoupení na našem eshopu. Pro vašeho psa je vhodný např. tento (http://cebera.cz...).
    Se srdečným pozdravem a přáním příjemného dne
    tým CEBERA, s. r. o.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    23. března 2014

    Dobrý den,

    účinné látky, které nejsou toxické pro kočky jsou obsaženy například v obojcích od firmy beaphar. V nabídce jsou buď dva druhy obojků na bázi klasických chemických antiparazitik (DIAZ a SOS) a nebo potom antiparazitární obojek Beaphar Bio Band, který obsahuje přírodní látky, které odpuzují hmyz a klíšťata. Informace o zmíněných výrobcích naleznete na tomto odkazu: http://beaphar.cz...
    Přeji pěkný den.

    Za firmu beaphar

    Bára

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      23. března 2014 - Anonymní uživatel

      Děkuji moc, obojky beaphar jsem zvažovala, jelikož i s jinýmy výrobky Vaší firmy jsem spokojená, ale co jsem v okolí slyšela, tak Vaše obojky u nás nezabírají. :-(


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.